Ajankohtaiset tiedotteet

Nordia Rahasto myi omistuksensa SuperParkissa, Sentica ja TeSi uudet omistajat

24.4.2018

Nordia Rahasto Oy on myynyt omistuksensa SuperPark Oy:ssä. Ostajana toimivat Sentica ja TeSi. Nordian vuonna 2014 tekemän sijoituksen jälkeen SuperPark on avannut 11 uutta puistoa, joista 10 Suomessa ja viimeisimmän Hong Kongissa. Nopea kotimaan kasvu toteutettiin hiomalla ja monistamalla Vuokatissa testattua konseptia. Ensimmäinen ulkomainen puisto todisti, että konseptilla on vahvaa kansainvälistä potentaalia. Kasvun toteuttaminen vaatii jatkossa lisää pääomia, joten tässä vaiheessa oli luonteva hetki Nordian myydä omistuksensa. Rahaston kannalta sijoitus oli erinomainen.

Nordia ja Särkänniemi kehittävät yhdessä uudenlaista Zones-viihdekeskuskonseptia kauppakeskuksiin

29.11.2017

Lempäälän Ideaparkissa avataan keväällä 2018 uusi viihdekeskus, Zones by Särkänniemi. Viihdekeskus yhdistää saman katon alle useita eri vapaa-ajanviettotapoja. Uuden konseptin takana on FunZones Oy Jonka omistavat Särkänniemi Oy ja Nordia Rahasto Oy.

FunZones_Tiedote29112017

Nordia mukana Matkailun Kasvupolun voittajien valinnassa

17.5.2017

Nordia Management oli mukana sparraamassa Matkailun kasvupolun yrityksiä. Monipuoloisesta yritysjoukosta voittajaksi valikoituivat “elämystelttoja” valmistava Camp Land Jyväskylästä. Kunniamaininnan sai Hotel & Spa Resort Järvisydän.

Nordia Management mukana Kasvu Openissa

13.2.2017

Nordia Managment on mukana etsimässä matkailualan kovimman kasvupotentiaalin omaavia yrityksiä. Tulevaisuuden matkailun kasvupolku starttaa 2.3.2017 Turussa ja 21.3.Rovaniemellä. Maksuttomaan Kasvupolku®-sparraukseen voivat hakea mukaan kaikki kasvunnälkäiset yritykset ikään, kokoon tai sijaintiin katsomatta. Hakemusten perusteella alueellinen tuomaristo valitsee mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta sparrausta kasvun Kiitoradoilla Suomen liike-elämän kovimmilta asiantuntijoilta. Nämä kokeneet “myllärit” auttavat yrityksiä löytämään kasvun eväitä ja kontakteja luottamuksellisesti kahdenkeskisissä tapaamisissa – täysin ilmaiseksi.

Lisätietoja Kasvupolusta ja hakemuslinkki: https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/tulevaisuuden-matkailun-kasvupolku

Ilmoittautuminen startteihin: https://www.lyyti.fi/reg/Kasvu-Open-starttikiertue-2017

Sava-Group ostaa Kalajoen Kylpylähotelli Sanin

14.10.2016

Lapissa neljällä paikkakunnalla toimiva perheyritys on tänään ostanut Kalajoen Kylpylähotelli Sani Oy:n osakekannan. Santa’s Hotel Santa
Claus, Hotel Rudolf, Hotel Tunturi, Hotel Aurora ja Chalets Rakka saavat uuden sisaren Santa’s Resort & Spa
Hotel Sanista. Myyjinä ovat yrittäjä Minna Tontti ja
Matkailurahasto Nordia Oy. Minna Tontti jatkaa uuden omistajan palveluksessa hotellinjohtajana

Nordia myi omistuksensa Kristina Cruises Oy:stä

5.12.2017

Nordia Rahasto on irtaantunut omistuksestaan Kristina Cruises Oy:ssä. Kotkalainen perheyritys toimii kansainvälisenä risteilymatkanjärjestäjänä. Nordian omistaman kolmasosan ostivat yrityksen toimitusjohtaja Mikko Partanen ja myyntijohtaja Anu Markkanen.

Nordian yhteistyö Kristina Cruisesin kanssa alkoi yli 10 vuotta sitten, aluksi yrityksen omalla laivalla harjoittamassa matkanjärjestäjä- ja varustamotoiminnassa. Nyttemmin Kristina Cruises tuottaa monipuolisia meri- ja jokiristeilyjä yhteistyökumppaneiden aluksilla. Sen risteilyvalikoimaan kuuluu yli 100 risteilyvaihtoehtoa lähinnä Eurooppaan mutta myös Kauko-Itään, Etelä-Amerikkaan sekä arktisille ja antarktisille vesille. Liikevaihto on lähes 7 milj. euroa ja Kristina Cruises on yksi johtavista suomalaisista risteilymatkanjärjestäjistä. Yrityksen liiketoiminta ja johto jatkuvat ennallaan, eikä Nordian irtaantumisella ole myöskään henkilöstövaikutuksia.

GreenStar avaa hotellin Jyväskylään

15.6.2017

GreenStar -hotelli avataan Jyväskylän Heikinkadulla toukokuussa 2018. Nykyään toimistona palvelevaan kiinteistöön saneerataan talven aikana noin 100 hotellihuonetta.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/145651-greenstar-laajentaa-jyvaskylaan-tavoitteena-10-hotellin-ketju

Nordia myi omistuksensa Vesileppiksessä

27.2.2017

Nordia on myynyt omisituksensa Leppävirralla toimivassa Sport & Spa hotel Vesileppiksestä. Yhtiön omistavat jatkossa Ari Lahti ja Kimmo Rossi.

http://www.vesileppis.fi/fi/142/new/7/Uutiset

Rahaston nimi muuttui Nordia Rahasto Oy:ksi

11.11.2016

Matkailurahasto Nordian nimi on 11.11.2016 muuttunut Nordia Rahasto Oyksi. Uusi nimi kuvaa paremmin yhtiön sijoitustoimintaa kasvaviin Hyvinvointi-, Terveys-, Vapaa-ajan ja Matkailupalveluja tuottavin yrityksiin.

Superpark laajenee Ruotsiin

13.4.2016

Ensimmäiset puistot SuperPark kaavailee avaavansa Ruotsissa vuoden 2017 aikana.

Suomessa sisäpuistoja pyörittävä SuperPark Oy on perustanut SuperPark Sweden AB:n yhdessä Åke Ljungbergin ja hänen perheensä omistaman Tagehus Holding AB:n kanssa. Tagehus omistaa 49 prosenttia yhteisyrityksestä.

SuperPark Swedenin tavoitteen on rakentaa Ruotsiin 4-6 sisäaktiviteettipuistoa parin kolmen vuoden kuluessa. Lisäksi sopimus mahdollistaa Tagehusille 20 puiston rakentamisen lisenssisopimuksella.

Tämä on ensimmäinen kerta kun Matkailurahasto Nordian sijoituskohde laajentaa toimintaansa ulkomaille.

Kauppalehti.fi uutinen superparkista